Matematik sanattır.
Sayfa: 
  • 1
  • 2
  • 3
  •   
    Fuat
       Fuat
    Gönderim Zamanı: 24 Aug 2021 Saat 2:46pm

    Tekrar Başlarken

    Yüzme deneyimlerini, 02 Haziran 2013 ve 24 Ağustos 2020 tarihleri arasında "yuzuyoruz.com" sitesinde yazmaya başladım. Yaklaşık bir yıldır bu web sitesi çalışmamaktadır. Bu yüzden, deneyimlerimi ve yeni yarış izlenimlerimi

    https://web.itu.edu.tr/ergezen/yuzme.html

    sayfamda yayınlayacağım.

    Kırkiki(42) yaşımda havuza girdim ve haftada iki kere yüzmeye karar verdim. 47 yaşımda ilk defa deniz yarışlarına ve 50 yaşımda da ilk defa havuz yarışlarına katıldım. Kendimi geliştirebileceğime inandığım 200m, 400m, 800m serbest ve 200m karışık stillerinde Türkiye'de yapılan yüzme şampiyonalarına ve 800m Dünya ve Avrupa Şampiyonalarına katıldım. Bu yarışlara uzun bir süre de sağlığım elverdiği sürece katılacağım. Temel iki hedefimden birincisi; Avrupa veya Dünya Şampiyonasında 800m serbest stilde yarışıp NT olmadan orta veya orta üst sıralarda yer almak, ikincisi de Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda yaş grubunda ilk üçe girmek. (Şu anda en iyi derecem yaş kategorimde 7.lik).

    Yüzmeye gönül verecek, bu güzel sporu yapmaya heveslenecek yüzmeseverlere çok çok ufak bir motivasyon kazandırabilmek beni çok mutlu edecektir.

    Sevgi ve saygılarımla...

    Fuat
       Fuat
    Gönderim Zamanı: 24 Aug 2021 Saat 3:15pm

    2021 Boğaziçi Yüzme Yarışı (22 Ağustos 2021)

    Geçen sene yalnızca Boğaziçi Yüzme Yarışına katılmış, istediğim rotamı ve süremi tutturamamış, fakat hedefimi tutturmuştum. Bu sene ise Boğaziçi Yüzme Yarışında rotamı ve süremi tutturdum, fakat hedefimi tutturamadım. Bu sene ki hedefim kendi yaş grubumda ilk 5 içerisine girmekti. Yarışmayı kendi yaş grubumda 101 yüzücüden 7. ve genel sıralamada 1582 (erkek) yüzücüden 138. olarak tamamladım.

    Küresel salgın(Pandemi)dan dolayı, bu senede yüzme konusunda, bir yıl çok verimsiz geçti. Havuzların ve spor salonlarının, aylık genelgeler ile bir açılıp bir kapanması performansımızı ve motivasyonumuzu çok olumsuz etkiledi. Son genelge ile havuzların ve spor salonlarının açılmasıyla, yaklaşık bir buçuk aylık çalışma ile yarışa hazırlanabildik. Takım antrenörümüz Barış Çakır'ın süreci güzel yönetmesi ile hızlı şekilde toparlanabildik. Kendisine buradan bir daha emekleri ve desteği için teşekkür ediyorum.

    Daha önceki yıllarda, Boğaziçi Yüzme Yarışından önce yaptığımız geleneksel kahvaltımızı devam ettirmek için, Cumartesi günü Kireçburnu'nda buluştuk. Bazılarımız keyif yüzüşü yaptı. Getirdiklerimiz ile güzel bir kahvaltı yaptık. Sonrada yarışma kitlerini almayanlar kit almaya gitti. Bende okula gelerek İnanç Hoca ile birlikte, İTÜ Olimpik Yüzme Havuzu konusu hakkında rektörümüzle görüşme yaptık. Sunumumuza çok olumlu baktı, mutlu bir şekilde ayrıldık.

    Yarış günü takım halinde Kuruçeşme yarış alanındaki ağacımızın altında toplandık. Keyifli sohbetler yaparak, yarış stresini azaltmaya çalıştık. Takım elemanlarımızın çoğu kırmızı boneli olduğundan, kırmızı bonelilerin bindiği üçüncü vapurda sohbetimize devam ettik.

    Yarış startı ile ilk iki vapurdakiler suya atladıktan sonra bizde şafttaki halıdan geçerek yarışa başladık. İstediğim rota ve hızda yüzerek yarışı tamamladım. Bu seneki çalışmalarım ile bundan bir saniye fazlasını yapamazdım. Tek sorun, sudan çıkış merdivenlerine yaklaştığımızda yüzücülerin birikmesinden dolayı yaşanan kargaşa. Öndeki yüzücüden tekme yedim, arkadaki de ayağımdan çekti. O kargaşa içinde dikkate almadım. Sürem, kendimin en iyi boğaz derecesi: 49:56.

    Dünyanın en güzel parkurlarından biri olan, bu güzel yarışmayı çok güzel organize eden TMOK'a çok teşekkür ederim.

    Sevgi ve saygılarımla...
    Fuat
       Fuat
    Gönderim Zamanı: 31 Aug 2021 Saat 11:52am

    2021 Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı (30 Ağustos 2021)

    Deniz yarışlarına katılmayı azaltmak isterken, küresel salgından dolayı, havuz yarışlarının yaklaşık iki senedir yapılamaması, bu isteğimi engelledi. 29.08.2021 Pazar günü ailecek evden yola çıkarak, Çanakkale'ye geldik. Sedef'in ayarlamış olduğu otele giriş saatinden önce geldik. Otel, yer ve konfor bakımından çok güzeldi. Odalar hazır olmadığından, beklerden Zeynep ile yarış kitini aldık. Takımdan, Ayşegül, Birol Abi, Burcu, Cem, Fatih, (Genco), Hasan Abi, İsmail, Sedef, Sevilay, Toprak, Zeynep yarışmaya katıldılar. Ayşegül ve Sevilay dereceye girdiler.

    30 Ağustos Zafer Bayramının sabahında 5:45'de takımca kahvaltı yaptık. Daha sonra yarış alanına giderek, emanetlerimizi teslim ettik. Feribota binmeden önce takımca kısa ama güzel bir ısınma yaptık. Feribot, iskeleye bağlı ipler çözülmeden hareket etti. Tam iplerin yanındaydık ve hemen oradan uzaklaştık. İpleri kopararak hareket eden feribottan, midibüslar ile başlangıç noktasına geldik.

    Yarış tam zamanında başladı. Deniz yarış için çok uygundu. Daha önceki senelere göre akıntı biraz azdı. Önlerden Ayşegül, Cem, Sedef ve Zeynep ile beraber çıkış yaptık. İstediğim rotada ve gücümün yettiği şekilde yarışı tamamladım. Yalnız son iki yarışta kondisyonumun yeterli olmadığını gördüm. Düzenli antrenman yapamamak bunda çok etkiliydi. Yarışmayı, 53:13 süre ve yaş grubumda 5. olarak bitirdim. Yaş grubumuzun birincisi, gururumuz dünya şampiyonu Ahmet Nakkaş'tı. Bir gün kendisi ile aynı kürsüyü paylaşmak, beni çok mutlu edecektir. 30 Ağustos Zafer Bayramını bu güzel etkinlik ile kutlamak çok büyük mutluluktu. Çanakkale geçilmez, yüzülür.

    Yarış sonrası kısa bir tatil için yola çıkacaktık ama, Aslıhan'ın iş durumundan dolayı takım arkadaşlarıyla vedalaşarak, İstanbul'a doğru yola çıktık.

    Sevgiler...
    Fuat
       Fuat
    Gönderim Zamanı: 09 Feb 2022 Saat 2:37pm

    İTÜ Master Takımının Bana Katkıları

    Uzun bir aradan sonra TYF'nun Masterlar Faaliyet Takvimini açıklamasından sonra, hangi yarışlara katılabileceğim hesabını yaparken, bilgisayarımdaki yüzme ile ilgili klasörde bulunan yüzme videolarımı tekrar inceledim. 2013 Ekim ayında Ali Hocayla yüzdüğümüz günlerde çektiğimiz videoda, nasıl yüzemediğimi hep beraber izleyelim:

    2014 Eylül ayında takımı kurduktan sonra antrenman ve teknik çalışmalar ile hangi aşamaya geldiğimi aşağıdaki 2017 yılında çekilen kısa videoda görebilirsiniz. Serbest yüzme dışında, diğer stillerde de yüzmeyi öğrenme ve geliştirme benim için çok büyük ilerlemeydi. Ama yüzmeyi sonradan öğrenenlerin, teknikleri doğru uygulaması senelerini alıyor. Yüzebildiğim için çok mutluyum.

    Sevgiler...
    Fuat
       Fuat
    Gönderim Zamanı: 01 Mar 2022 Saat 12:45pm

    2022 TYF-Uluslararası Masterlar Kış Yüzme Şampiyonası (Kısa Kulvar) (25-27 Şubat 2022, İstanbul)

    İki sene sonrasında tekrar havuz yarışlarına dönmek heyecan vericiydi. Küresel salgından dolayı Avrupa ve Dünya Yüzme Masterlar Şampiyonaları ertelenince ilk havuz yarışımızı Ergün Gürsoy Olimlpik Yüzme Havuzunda yaptık. TYF Yarış Komitesi aşılı olmanın yanında yarışlardan önce PCR testi yapılmasını da istedi. Bu pek hoşumuza gitmesede, takımdan iki sporcumuzun testinin pozitif çıkması, gerekliliği konusunda haklı olduklarını gösterdi. Yarışmaya 20 sporcu değil, 18 sporcu ile katıldık.

    TYF Yarış Komitesi, küresel salgın (pandemi) koşullarından ayrıca bir sporcunun en fazla 4 yarışa girmesine izin verdi. Cuma öğleden sonra bölümde "Topoloji" dersi olduğundan 1500m yarışına katılamayacaktım. Bu yüzden 50, 100, 200 ve 400 metre serbest yarışlarına katıldım. Zevkle yüzdüğüm 100 ve 200 metre karışık yarışlarına da maalesef bu yüzden katılamadım.

    Perşembe günü saat 6:00'da antrenman, sonra üniversitedeki sabah dersimi yaptıktan sonra, öğleden sonra PCR testini yaptırmaya gittim. Akşam HES koduma baktığımda kırmızı ve riskli yazıyordu. Çok moralim bozuldu. Kendimi turp gibi hissetmeme rağmen böyle bir sonucu beklemiyordum. Whatsapp grubundaki takım arkadaşlarıma yarışlara katılamayacağımı yazdım. Herkes şaşırmıştı. Aslıhan'da o gün kendini iyi hissetmediğinden hızlı test yaptırdık, sonuç negatifti. Kendi durumuma iyice şaşırdım. Nasıl olsa 7 gün karantina var diye akşam geç yattım. Sabah geç kalkarak kaç günlük süremin kaldığına bakmak için HES kodumu açınca, test sonucumun negatif olduğunu gördüm. Meğerse sonuç belli olana kadar HES kodunu kırmızı yapıyorlarmış. Cuma sabah, son yarış 50m serbest ve yetişebilecek zamanım olduğundan hemen havuza gittim. Bir önceki gün whatsapp yazışmasından sonra, beni havuzda gören takım arkadaşlarım doğal olarak duraksadılar. Espriler yaparak durumu anlattım. Sonrasında hemen yarışıma girerek, ilk altın madalyamı aldım. 50 metre serbest süresi 34.82.

    Cumartesi sabah seansında 100 metre serbest yarışım vardı. Bu yarışı 1:17.10 ile tamamladım. Grubumda ikincilik elde ederek, gümüş madalya aldım. Daha sonra öğleden sonra ki seansta 200 metre serbest yarışına katıldım. Yarışın ilk 100 metresinde herşey güzeldi, fakat son 100 metresinde kondisyonum yeterli değildi. Bu bölümde hızım bayağı düştü. Sürem 2:51.96. Bu yarışmayı da ikinci bitirerek gümüş madalya aldım.

    TYF--Uluslararası Masterlar Kış Yüzme Şampiyonası

    Bu pandemi sürecinde kondisyonumun daha yeterli düzeye gelmediğini anladım. Ayrıca ben bu tür yarışmalarda havuza girip ısınma hiç yapmıyorum. Bir defasında dünya şampiyonasında yaptım onda da çok kötü bir sonuç çıkardığım için yapmıyordum. Etrafımdaki çoğu yarışmacı, havuz ısınmasını yapmayı önemsiyor ve eğer yapmazlarsa kasılma gibi vücudun tepki vereceğini düşünüyorlar. Bu yüzden, son yarışım olan Pazar seansındaki 400 metrelik serbest yarışta, havuzda ısınma yapmak ve gözüme kestirdiğim yüzme stili ve hızı iyi olan bir yarışmacının temposunda yarışma planı yaptım. Pazar sabahı, bu planı uyguladım, ama sonuç yine çok iyi çıkmadı. Bunun sebebi, kondisyon eksikliğinden olabileceği için nerede yanlış yaptığımı bulmak zor olabilir. 400 metre serbestti 6:07.96 sürede yüzerek grubumda, altın madalya aldım. Yarıştan 20 dakika önce annem arayarak yataktan kalkamadığını söyledi. Bir saat sonra geleceğimi söyledim. Bu da yarışa odaklanmamı biraz bozdu. Yaşlılık maalesef çok zor. Kendim için bu konuda da bir planım var.

    Sevgiler...
    Fuat
       Fuat
    Gönderim Zamanı: 28 Mar 2022 Saat 12:05pm

    2020-22 Küresel Salgın ve İTÜ Master Takım Antrenmanları

    Küresel salgının insanlarda, kurumlarda, ülkelerde etkilediği değişikler takımımızda da yaşandı. Yaklaşık iki seneye varan süre boyunca tam kapanma yarı kapanma süreçlerinde antrenmanlarımızı çok çok az yapabildik. Bu süreç boyunca ülkemizde havuz yarışları hiç yapılmadı, Avrupa ve dünya şampiyonlukları da ertelendi. Deniz yarışlarında ise 2020 yılında yalnız İstanbul Boğazı yarışı yapılabildi, 2021 yılında daha fazla deniz yarışları ile eski hareketliliğimize kavuşabildik.

    22 Mart 2020 tarihinde havuzumuz kullanıma kapatıldı. Genelgeler ile spor salonlarının ve havuzların kapatıldığı ara dönemlerde yapacak hiçbir şeyimiz yoktu. Haziran ayına kadar antrenman yapamadık. Havuzdan yararlanma olanaklarımızın olmamasından dolayı, 2020 yılının yaz döneminde boğaz ve Marmara'da denize girmeye başladık. Bu dönemde deniz yüzmelerinden çok keyif aldık. Havuzda antrenman yapabilmek adına arayışlara girdik. Antrenörümüz Barış Hoca'nın anlaştığı Dedeman Oteli'nin küçücük havuzunda antrenmanlara Kasım ayında başladık. Bu sıralarda, valiliğin, bizim havuzunda içinde bulunduğu 20 havuzun açılabileceği genelgesini öne sürerek, havuzumuzun en azından takımların antrenmanlarına açılması için verdiğimiz dilekçeye de olumsuz cevap aldık. Ara ara kapanmalar dışında Eylül 2021 tarihine kadar Dedeman'da yüzmeye devam ettik. Bu tarihten sonra Tarabya'da İstek Okulları'nın havuzunda antrenmanlara başladık.

    10 Kasım 2021 tarihinde havuzumuz kullanıma açıldı. A takımı ve diğer gençlerin takımları dağılmış, yalnız master takımımız kalmıştı. Takımımızın antrenman yapabilmesi için tek uygun saat sabah 6:00 idi. Fakat ilk seans saat 8:00 de başlıyordu. Daha önce, 21 Ağustos 2021 tarihinde rektör hocamız ile görüşmüş, master takımımız hakkında bir sunum yapmış ve sunumun çıktısını hocamıza vermiştik. Antrenmanlarımıza 6:00 da başlayabileceğimizin de sözünü almıştık. Havuzumuzun açıldığı gün antrenmanlara başlamak için dilekçemizi verdik. Havuz yönetimi ve İTÜ Sağlık Kültür ve Spor Başkanlığı'ndan, antrenman yaptırmamak adına, beklemediğimiz (belki de beklediğimiz) bir dirençle karşılaştık. Burada yazamayacağım birçok zorlukla karşılaştık. Genel durum, insanların hiçbir sorumluluk almadan görevlerini yapmak istemesinden kaynaklanıyor. Maalesef bunun gibi olaylar iliklerimize işlemiş. Bugün, üniversiteye giren öğrencilere dense ki diplomanızı şimdi hemen almak ister misiniz?, yüzde doksan sekizi hiçbir şey öğrenmeden, hiçbir dersi almadan, evet der. İş hayatında da farklı bir durumla karşılaşacağını sanmıyorum. Onun için biz, bomboş duran havuzda uzun süre yüzemedik..

    Genel Sekreter hocamız ve sporla ilgilenen Maden Fakültesi Dekanımızın olumlu bakması ile güzel gelişmeler oldu. Bu süreçlerin hepsinde, takımdan İnanç Hoca'nın desteği ve emeği çok büyüktü. Kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum. Takımımızın yeni üyesi, kendisini kısa sürede geliştirerek iyi bir seviyeye gelen Emre arkadaşımızın girişimiyle, İTÜ Mezunlar Derneği Başkanı Veli Tan Beyle görüştük ve olumlu desteklerini aldık.

    25-27 Şubat 2022 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilen Türkiye Yüzme Federasyonunun Uluslararası Masterlar Kış Yüzme Şampiyonası'nda (kısa kulvar) 3 Türkiye rekoru kırdık. Ayrıca takım olarak şampiyonada 22 altın, 17 gümüş ve 8 bronz olmak üzere toplamda 47 madalya kazanarak, şampiyonaya katılan 42 takım arasında 4. olduk. Pandemi şartlarında, güçlü takımlar arasındaki yerimizi koruyabilmeyi başardık. Bu başarımızı, rektör hocamıza e-posta ile ilettim. Rektör hocamız tebrik ederek, gerekli duyuruların yapılacağını içeren cevap yazdı.

    Bu süreç boyunca İTÜ Rektörlüğü'ne 3 dilekçe verdik. En son Beden Eğitimi Bölümü Başkanı'yla görüştük. Bu görüşmede, İTÜ Spor Kulübü'nün İTÜ ile organik bağının kalmadığını öğrendik. İTÜ Spor Kulübü 1953 yılında o zamanki rektöründe kurucuları arasında bulunduğu 26 kurucu üye ile kuruluyor. Amaç yarış organizasyonlarına İTÜ adına katılabilmek. Bizim yüzme lisanlarımızda İTÜ Spor Kulübü tarafından çıkarılıyor.

    Son aşamada belirsizlikler yaşadığımızdan takım olarak havuzumuzda yüzemiyoruz. Bireysel olarak havuzumuzu kullanıyoruz. Takım olarak tekrar yüzebilmek adına elimizden gelen çabayı göstereceğiz.

    Sevgiler...
    Fuat
       Fuat
    Gönderim Zamanı: 24 May 2022 Saat 11:51am

    2022 5. Dalyan Açıksu Yüzme Yarışı (15 Mayıs 2022)

    Genelde Nisan ayında yapılan Dalyan Açıksu Yüzme Yarışı'nın bu sene Mayıs ayında yapılması çok güzel oldu. Nisan ayına göre suyun sıcaklığı yarış için daha uygundu.

    Takımdan 16 kişi ile yarışa katıldık. Takımın çoğu ile aynı oteldeydik. Bir arada çok güzel bir hava yakaladık. Her zaman olduğu gibi takımla çok güzel bir zaman geçirdik, yememiz içmemiz sohbetlerimiz kayda değerdi.

    Yarış günü, birlikte erkenden kahvaltımızı otelde yaparak, teknelerin bulunduğu alana doğru yürüyüşe geçtik. Hepimiz aynı teneye binerek, İztuzu'na doğru yola çıktık. Teknede numaralandırma yapılarak zamandan kazanıldı. Yarış, Delikli Ada'nın etrafında olacaktı. 2,5 kilometreye katılanlar bir tur, 5 kilometreye katılacaklar iki tur atacaktı. Delikli Ada gibi doğal parkurlarda, duba konularak sağından veya solundan geçilmesi şartı koşulması, çok yanlış bir uygulama. Dubaların sabit olmaması, haraketliliğinden dolayı olmayacak yerlere kayabiliyor. Bu yüzden, yarışmacılar arasında bu durum haksızlıklara, yanlışlıklara ve olumsuz durumların meydana gelmesine sebep oluyor. Yarışmacıların motivasyonunu olumsuz yönde etkiliyor. Bu bakımdan, böyle doğal parkurlarda dubaların olmaması veya yalnızca uyarı anlamında, sağından veya solundan geçme şartı konmaksızın yapılması, daha iyi sonuç verecektir ve bütün olumsuz duyguları silecektir.

    5. Dalyan Açıksu Yüzme Yarışı

    Bu yarışmada da birinci ve üçüncü dubalar aynı hizada iken, ikinci duba adanın çok sağına kaymıştı. Yüzerken, bu dubayı görmek imkânsız gibiydi. Üçüncü dubaya yaklaşıp hakemlerin uyarısı ile tekrar ikinci dubaya ters yönde yüzmek, çoğu yüzücüyü olumsuz etkiledi. Hakemlerin, dubaların yerini görüp önceden uyarmak için uygun yerde olmaması da, hakemler için kötü puandı. Aynı durum son dubada da yaşandı. Son duba da ada ile varış noktasının çok uzağındaydı. Yarış başlangıcında duba doğru yerdeydi fakat oda rüzgâr veya akıntıdan dolayı kaymıştı. Takımdan bir arkadaş dubayı geçmeden varışa geldiğini söyledi. Diskalifiye edilmemişti. Bu gibi durumlar, yarışmacılarda şüphelerin oluşmasına meydan vermektedir.

    Yukarıda yazdığın bu olumsuz durumlara rağmen, çok güzel bir doğa harikası olan bir denizde yüzmenin keyfi ayrıca çok güzeldi. Bu anlamda yarışma güzel geçti, süre olarak tabi ki beklediğim sonucu alamadım. Yarışı, yaş grubunda 28 kişi içinde üçüncü bitirdim. Süre: 53:22.39.

    Sevgiler...
    Fuat
       Fuat
    Gönderim Zamanı: 25 May 2022 Saat 09:38am

    2022 15. Uluslararası Aquamasters Yüzme Şampiyonası (19-22 Mayıs 2022)

    Aquamasters ilk defa Kemer'de yarışma düzenliyordu. Konaklama yeri olarakta Martı Myra Otel'i ile anlaşmıştı. Temel olarak 1k, 2k, 3k ve 5k bireysel yarışları vardı. Ben ve eşim Aslıhan 2k ve 3k yarışlarına kayıt yaptırmıştık. 3k Suluada'nın etrafında, 2k ise Phaselis Koyu ile otel arasında yapılacaktı. İki parkur da doğa harikası çok güzel yerlerdi. Yarış günleri de havanın güzel olması ayrıca çok büyük mutluluktu. Katılmadığımız 5K yarışında, hava şartlarının elverişsizliği yüzünden parkur değiştirilmiş, Suluada'nın çevresi yerine, sakin tarafa 4 duba konularak 3 tur ile yarış yapılmış ve yarışın başlangıcı epey gecikmiş.

    5. Dalyan Açıksu Yüzme Yarışı

    3k yarışı için sabah erkenden kalktık. Kahvaltı yapmama düşüncesindeydim ama son anda bir iki tane pankek (krep) yemeye karar verdim. İskeleye gelerek, hakem kontrolü ile lisanslarımızı vererek tekneye bindik. Teknede, balonlarımızı aldık ve numaralandırmamız yapıldı. Yaklaşık bir buçuk saat sonra Suluada'ya geldik. Başlangıcımız denizden yapılacağı için tekneden suya girdik. Su soğuk olduğu için en sonlarda kalmaya dikkat ettim. İlk metreleri takımdan Toprak ile yüzecektik. Başlangıç noktasında yanyana durduk. Start verildiğinde, 3 saniye içinde birbirimizi kaybettik. Gerçi biraz ileride biraz beraber yüzdük ama, sonra ben biraz hızlandım. Dubaların açığından geçerek yarışı tamamladım. Yaş grubumdaki iki rakibim wetsuit giymişti. Birinci ve ikinci onlar olmuştu. Yine güçlü rakiplerden Vural Kaptan'ı geçmiştim. Yarışı 52:02.24 ile üçüncü bitirdim.

    Yarışa Eren ile gelmiştik. Eren için günler çok güzel geçiyordu. Hep beraber olmak Eren kadar bizim içinde çok güzeldi. Ailecek güzel zamanlar geçirdik.

    5. Dalyan Açıksu Yüzme Yarışı

    2k yarışında da bir iki pankek yiyerek sahile geldik. Numaralandırmayı sahilde yaparak, tekneye bindik. Binerken çiplerimiz aldık. Phaselis Koyu'nda tekneden inerek (yine sonlarda indim), denizden yarışmaya başladık. Rota temiz ve netti. Elimden geldiğince hızlı yüzmeye çalıştım. İlk 250 metreyi Alper arkadaşımızla beraber yüzdüm. Daha sonra onu geçerek hızıma denk olan birisi ile yaklaşık 1 kilometre yüzdüm. Sonra yüzdüğüm arkadaşı kaybederek tek başıma yüzmeye devam ettim. Yarışı istediğim gibi bitirdim. 39:51.77 süre ile yaş grubumda birinci oldum.

    Madalyaları genelde Eren ile birlikte aldık. Birinci olduğum yarışta Eren uyuduğundan tek başıma kürsüye çıktım. Ailecek bu tür yarışlarda bulunmaktan çok mutluluk duymaktayım.

    Sevgiler...
    Fuat
       Fuat
    Gönderim Zamanı: 21 Jun 2022 Saat 02:26pm

    İTÜ Master Takım Antrenmanları ve Gelişmeler

    İTÜ Master Takımı olarak, bizim dışımızda gelişen bir olay ile İTÜ Olimpik Yüzme Havuzu'nu kullanma olanağımız oldu. İTÜ bünyesinde kurulan, Ardes A.Ş.'nin havuzun bütün giderlerini karşıladığı haberini aldık. Gelir elde etmek için ise yaz spor okulları açıldı. Barış ve Burak Hoca antrenörlüğünde takımların çalışılmasına izin verildi. Böylece 21 Haziran 2022 tarihinde havuzumuzda yüzmeye başladık. Kulvar ve antrenör masrafları için herkesten eşit alınan aidatlar ise takımda, hoşnutsuzluğa sebep oldu. Sonuç olarak havuzumuzda yüzmek güzel bir duyguydu. Herşeyin yoluna gireceği günleri beklemekteyiz.

    Fuat
       Fuat
    Gönderim Zamanı: 06 Jul 2022 Saat 13:12pm

    2022 Adalar Birleşiyor Etkinliği (1 Temmuz 2022)

    Daha önce adalarda çok az yüzmüştüm. İlk aklıma gelenler Aquamasters'ın düzenlediği Burgazada'dan Heybeliada'ya 1500 metrelik bir yarış ve Caddebostan-Kınalıada'ya takımca yüzdüğümüz etkinlik vardı. Adaları birleştiriyoruz diye bir etkinliği, yüzme arkadaşımızdan öğrendiğimde hemen kaydımı yaptırdım. Kayıtlar kısa bir sürede doldu. 200 kişilik kontenjan ayırmışlar. Dört adayı birleştiren üç yarış planlanıyordu.

    Etkinlik başlangıç anı: Hat boyunca solda yürüyerek, uçtan en son atlayan benim

    1 Temmuz sabahı erkenden Bostancı'ya geldim. Burada Özlem ve arkadaşı, Zeynep, Cem ve Salim'le buluştuk. Saat 8:00'de kaydımızı yaptırdık ve bizi Büyükada'ya götürecek tekneye bindik. 10:30 civarında Büyükada'dan Heybeliada Deniz Lisesi'ne yüzdük. Yanlış rotada yüzerek, 38:29 dakikada karaya çıktım. Buradan tekrar tekneye binerek Heybeliada'nın Burgazada tarafına geldik. Akıntı yönünde başlangıç noktası seçilerek, Burgazada'ya yüzdük. Süre 9:50.

    Adalar Birleşyor Etkinliği

    Organizasyon Burgazada-Kınalıada arası yüzüşünü tehlikeli bulduğundan iptal etti. Saat 15:00'de aynı tekne ile Bostancı'ya geldik. Detaylarını anlatmadığım bu etkinlik çok yorgun olmama rağmen güzel geçti. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

    Sevgiler...
    Fuat
       Fuat
    Gönderim Zamanı: 18 Jul 2022 Saat 12:45pm

    Boğaz Yüzmeleri

    Dokuz günlük Kurban Bayramında İstanbul'da olunca, boğazda yüzmemezlik olmazdı. Gerçi her gün yüzülebilirdi, ama anne ziyareti ve bazı ailesel durumlardan yalnızca bayramın birinci günü Cumartesi (9 Temmuz 2022) ile haftanın bitiminde 17 Temmuz 2022 Pazar günü boğazda yüzebildik.

    Cumartesi günü 6:30'da Özlem, Sinem ve Cem ile Emirgan'da buluştuk. Ön hazırlıklarımızı yaparak, Sinem'in arabasıyla Kireçburnu'na geldik. Denize atlayarak Emirgan'a doğru yüzmeye başladık. Tarabya Oteli'nin önünde birazcık eskilerden konuştuk. Kireçburnu-Yeniköy arasını sorunsuz geçtikten sonra, Yeniköy-Emirgan arasında deniz analarıyla cebelleştik. Fakat buradaki akıntı, daha önceki yüzüşümüze göre çok iyiydi. Akıntı konusunda bir sorun yaşamadan sudan keyifle çıktık. Boğazı, su tarafından seyretmenin tadını yalnızca boğazda yüzenler bilir 😊.

    Kireçburnu-Emirgan

    Kireçburnu-Emirgan

    17 Temmuz 2022 Pazar günü 11 takım arkadaşımızla (Aslıhan, Burcu, Sevilay, Zeynep, Cem, Fatih, Güray, İsmail, Salim, Umut) Beylerbeyi'nde sabah 6:00'da buluştuk. Üç arabayla Kanlıca'ya geldik. Burada, boğazda yüzen başka bir ekiple hatıra fotoğrafı çektirdik. Onların suya atlamalarından kısa bir süre sonra, bizde yüzmeye başladık. Kandilli'ye kadar su sıcaklığı istediğim gibiydi. Sonra, su sıcaklığı soğuk sıcak karışımı devam etti. Özellikle Kandilli ve Vaniköy burunlarında akıntı (girdap) en çok sevdiklerim arasında olmasına rağmen, bazen acayip soğuk su oluşturup, beni titretiyordu. Grup birbirinden kopmadan son ana kadar beraber yüzdü. Son 100-200 metre arasında Beylerbeyi'nde isteyen istediği yerden çıktı. Herkes, bu yüzmeden büyük keyif aldı. Kahvaltımızı, İBB'nin Beykoz'daki tesislerinde yaparak güne büyük bir mutlulukla başlamış olduk.

    Kireçburnu-Emirgan

    Kanlıca-Beylerbeyi

    Boğaz akıntıları durağan değil. Her an sürprizler olabiliyor. Örneğin, Kireçburnu-Emirgan rotasında biz yüzdüğümüzde, Yeniköy-Emirgan arasında, akıntı iyi fakat deniz anaları varken, bir hafta sonra arkadaşlar yüzdüğünde, akıntı zorlayıcı ve deniz anaları yokmuş. Bu gibi durumları, boğazda hep yaşadık ve yaşıyoruz. Bu da, boğazda yüzmenin güzelliğine ayrı bir renk katıyor.

    Sevgiler...
    Fuat
       Fuat
    Gönderim Zamanı: 16 Aug 2022 Saat 09:47am

    Sarayburnu-Sivriada (14 Ağustos 2022)

    Yaklaşık iki yıl önce Sarayburnu-Sivriada parkurunu yüzenler olduğunu duyduğumda, bu rotada mutlaka yüzmeliyim diye düşündüm. Fakat bir türlü hava durumunu, tekne ve yüzmek isteyen arkadaşlarımızı denk getiremediğimizden bu rotayı yüzmeyi bu haftasonu gerçekleştirebildik. Yaklaşık 16 kilometre olan bu parkurda avantajımız, kuvvetli bir akıntının olmasını beklemekti. Boğaz yarışından önce bu parkuru yüzmek daha da önemliydi. Boğaz yarışından önce tek uygun zamanda, bu geçtiğimiz haftasonuydu. Hafta başında Sarayburnu-Sivriada parkuru için yüzmek isteyenleri belirlemek için mesaj attığımda, yeterli sayının olduğunu gördüm. Hemen Whatsapptan Sivriada için bir grup oluşturup, organizasyon için gerekli açıklamaları yaptım. Bu rotayı daha önce iki kere yüzmüş olan Korhan arkadaşımızın bilgilerinden çok faydalandık.

    Sarayburnu-Sivriada

    Kadıköy'den ayrılış Ayasofya önüne geliş

    Sarayburnu-Sivriada yüzmesinin ilk metreleri

    Rota ve yüzme ile ilgili gerekli bütün teorik bilgileri öğrendikten sonra bize eşlik edecek tekneyi bulmaya sıra geldi. Bu rotada daha önce defalarca yüzen ve organizasyon yapan Yüksel Bey ile konuştum. Tekne ve yemek dahil her türlü yardımı yapabileceğini söyledi. Fakat tekneci arkadaşı bu haftasonu dolu olduğundan başka çözümler bulmamız gerekti. Tekrardan Korhan arkadaşımla irtibata girerek tekne konusunda yardımını istedim. Araştırdığında, fiyatların yüksek olduğunu söyledi. Daha sonra takımdan Hande ve Salim'in tekne arayışlarıda olumsuz sonuçlanınca, yüzme umutlarımız iyice azaldı. Hatta Pazar günü için başka planları bile, B planı olarak gündeme aldık. Zamanın kısıtlı olmasından dolayı balıkçı barınaklarına gidemedim. Sağolsun Korhan'ın çabalarıyla son anda tekne bulduk ve planımızı gerçekleştirebildik. Bu aşamada da epey gelgitlerimiz oldu ama yazıyı uzatmamak için burada keseyim.

    Sarayburnu-Sivriada

    Molalar, şilep geçişlerini bekleme ve rota bilgileri, Kadıköy'e dönüş

    Sarayburnu-Sivriada yüzmesinin ortaları

    Pazar sabahı takım arkadaşlarımız Ayşegül, Barış Hoca, Defne, Ebrar, Ercan, Hande, İsmail, Mert, Salim, Sedef, Zeynep ve Suadiye Bükünden Erdem ile Kadıköy Balonda 6:00'da buluştuk. 6:15'de teknemiz geldi. Teknede üç tane kaptanımız vardı ve denizi akıntıları gemi trafiğini çok iyi biliyorlardı. Bizim için birinci öncelik güvenlikti. Tekne ile Ayasofya önüne geldiğimizde denize atladık. Sevgili hakemimiz Ercan, teknede kaptanlarla birlikte süreci çok iyi yönetti ve bizi güvenli şekilde yüzdürdü. İlk kilometrelerde akıntı çok güzeldi. Hızla karadan uzaklaşıyorduk. Barış Hoca önde ben arkada bir süre devam ettik. Büyük şileplerin geçişlerinde kaptanlarımızın uyarısıyla dinlenip geçişlerini bekledikten sonra tekrar yüzdük. Tamamen güvenli bölgeye geldiğimizde, bende öne geçerek yüzmeye başladım. Kaptanlar ve Ercan'ın takımı kontrollü yüzdürmesi beni rahatlattı. Önde Barış Hoca, Defne, Salim ve ben bir süre beraber yüzdük. Barış Hoca atak yapıp iyice açıldı. Salim biraz bekleyelim dedi, Defne yüzmeye devam ettiği için onu yalnız bırakmamaya karar verdim. Defne ile beraber yüzdük. Barış Hoca bizi bekleyip, adaya yaklaşamıyoruz vazgeçmeye hazırım dedi. Yok dedim ada biraz büyüyor, devam ettik. Barış Hoca yine önden gitti. Bu sahne bir süre devam etti. Artık akıntı iyice durmuş, hatta bir ara tersine dönmüş gibiydi. Bu sefer adaya iyice yaklaşmıştık. Barış Hoca son kere bizden ayrılarak uzaklaştı ve bir süre sonra adaya çıktı. Bizde arkasından adaya çıktık. Bir süre sonra da, diğer takım arkadaşlarımız ve tekne de adaya vardılar. Ercan'ıda son kısmında kendini denize atmış olarak gördük. Bizim çıkış süremiz üç buçuk saatti.

    Sarayburnu-Sivriada yüzmesinin sonu: Adada yürüyen Barış Hoca, mendirekte konuşanlar ben ve Defne

    Adada arkadaşlarımızın getirdiği içecek yiyecekleri yedikten sonra Kadıköy'e doğru yola çıktık. Teknenin küçük ve konforlu olmayışından dolayı dönüş sürecimizde yüzme kadar zorlayıcı oldu. Günün sonunda neticeye baktığımda, bu rotada yüzmek inanılmazdı diyorum. Bu parkurda beraber yüzdüğüm takım arkadaşlarıma, bu güzelliği bana yaşattıkları için teşekkür ediyorum.

    Sevgiler...
    Fuat
       Fuat
    Gönderim Zamanı: 22 Aug 2022 Saat 14:43pm

    2022 Boğaziçi Yüzme Yarışı (21 Ağustos 2022)

    Boğaziçi Yüzme Yarışlarında her zaman şaşırtıcı sonuçlara açık olmak lazım. Geçen seneden daha hazır hissettiğim Boğaziçi Yüzme Yarışında, bu sene daha kötü bir derece yaptım. Hem akıntıyı hem de rotayı iyi hesaplayamadım.

    Cumartesi günü takım arkadaşlarının bir kısmıyla Kireçburnu'nda denize girip kısa bir yüzüş yaptık. Daha sonra Kireçburnu Fırıncısı'nda kahvaltı yaptık. Kahvaltıdan sonra çantalarımızı almaya Kuruçeşme Parkı'na geldik. Çantalarımızı aldıktan sonra ertesi gün buluşacağımız saat ve yer için anlaştık.

    Pazar sabahı Aslıhan ile yarış alanına geldik ve takım arkadaşlarımızla buluştuk. Daha sonra bize İTÜ Mezunlar Derneği Başkanı Veli Tan Kirtiş katıldı. Hazırlıklarımızı bitirdikten sonra, birlikte yarışın başlayacağı Kanlıca'ya gitmek üzere bize ayrılan vapura bindik. Kanlıca'da diğer vapurların gelmesi ve yarış platformunun hazırlanması ile yarış başladı. Diğer iki vapurdaki yüzücüler yarışa başladıktan sonra bizim vapurdaki yüzücüler başlangıç yaptı. Suya atladıktan sonra normal tempoda yüzmeye başladım. Deniz ve akıntı bir değişik geldi bana. Biraz hissetmeyerek yüzmeye başladım. Sonlara geldiğimde finiş yerini yanlış teşhis ettim. Büyük beyaz platformu, seyirci yeri zannederek 1. Köprüye doğru yüzmeye başladım. Daha sonra finişi iyice fark ederek, denizden(boğazdan) finişe akıntının ters yönünde yüzerek finişe vardım. Sürem: 1:05:25.

    34. Boğaziçi Yüzme Yarışı

    Daha hazır hissettiğim yarışmada yarışı, kendi yaş grubumda 117 yüzücüden 16. ve genel sıralamada 1500 (erkek) yüzücüden 286. olarak tamamladım. Geçen seneki sıralamadan bayağı geriye düştüm. Ama her zaman boğaz yarışı ayrıcalıktır. Seneye görüşmek üzere...

    Sevgiler...

    https://web.itu.edu.tr/ergezen/yuzme.html                                                   Sayfa: 
  • 1
  • 2
  • 3
  •